Lidové hrnčířství v českých zemích

To chci

S použitím věcných, archivních i metodologických a gnoseologických pramenů, jakož i živé paměti lidí podnikl autor touto knihou "první systematický pokus o klasifikaci lidové hrnčiny". Analyzuje výrobní a společenské vztahy vtéto oblasti tvorby, určuje povahu jejích produktů zhruba od 17. do přelomu 19. a 20. století a vystihuje tehdejší celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Vladimír Scheufler, 1922-1995
Typ dokumentu
Knihy
Fyzický popis
222 s. : il., mapy.
Vydáno
Praha : Academia, 1971.
Vydání
1. vyd.
Témata

:

Informace o knihovně

Cíl Přístupnost Odkaz Zdroj odkazu
Digitální knihovna DNNT: Dostupné pro registrované Digitalizovaný dokument Národní digitální knihovna
Digitální knihovna DNNT: Dostupné pro registrované Digitalizovaný dokument Moravská zemská knihovna v Brně - Kramerius