Umění francouzské kuchyně: Kniha druhá : pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně

To chci

Kniha druháNové revidované vydání Pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručky všech milovníků francouzské kuchyně  Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor:
Julia Child, 1912-2004
Další autoři:
Simone Beck, 1904-1991
Jan Kozák, 1970-
Typ dokumentu:
Knihy
Rozsah:
727 stran :
Z cyklu:
Vydáno:
Brno : Jota, 2015
Vydání:
Vydání první, revidované
Témata:
Popis jednotky:
Obsahuje rejstřík
Fyzický popis:
727 stran : ilustrace ; 24 cm
ISBN:
978-80-7462-866-5

:


MARC

LEADER 00000nam a22000003i 4500
001 0229041
003 CZ-VyKKD
005 20240411205713.6
007 ta
008 151130s2015----xr-a|--g-f----001-0|cze-d
020 |a 978-80-7462-866-5  |q (vázáno) :  |c Kč 598.00 
040 |a CBA001  |b cze  |d VYG001  |e rda 
041 1 |a cze  |h eng 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |9 19  |2 Konspekt  |7 sk136400 
080 |a 641.568(44)  |2 MRF 
080 |a (035)  |2 MRF 
080 |a (083.12)  |2 MRF 
100 1 |a Child, Julia,  |d 1912-2004  |4 aut  |7 js20091006002 
240 1 0 |a Mastering the art of French cooking, volume two.  |l Česky 
245 1 0 |a Umění francouzské kuchyně: Kniha druhá :  |b pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně /  |c Julia Childová, Simone Becková ; z anglického originálu Mastering the art of French cooking, volume two ... přeložil Jan Kozák 
246 1 4 |a Umění francouzské kuchyně 2 
250 |a Vydání první, revidované 
264 1 |a Brno :  |b Jota,  |c 2015 
300 |a 727 stran :  |b ilustrace ;  |c 24 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Obsahuje rejstřík 
520 3 |a Kniha druháNové revidované vydání Pokračování světoznámé bible kulinářského umění, základní příručky všech milovníků francouzské kuchyně  Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci. Naleznete zde:první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba,polévky včetně rybích a bisque z darů moře,masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine,třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou,lákavě sestavené zeleninové pokrmy,záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky. Do rukou se vám dostávají jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami. Bon appétit! *** Julia Childová se narodila roku 1912 v kalifornské Pasadeně, kde také vyrostla. Za druhé světové války pracovala pro výzvědnou službu (OSS, předchůdce CIA) a při pobytu na Cejlonu se seznámila se svým budoucím manželem, diplomatem Paulem Childem. Služební povinnosti zavedly Paula do Paříže, kde mohla paní Childová rozvíjet svůj zájem o francouzskou kuchyni. Navštěvovala proslulou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a v roce 1952 založila s přítelkyněmi Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně. Julia Childová léta učila americké diváky vaření po francouzsku, od roku 1963 ve svém vlastním pořadu Francouzský šéfkuchař. Zemřela v srpnu 2004. Její paměti, Můj život ve Francii, na nichž pracovala s Alexem Prud’hommem, vyjdou v Nakladatelství JOTA v roce 2016. Simone Becková prožila dětství v Normandii a vařit se učila od dětství. Původně studovala knihvazačství, avšak pod vedením znamenitých šéfkuchařů dále úspěšně rozvíjela své kuchařské schopnosti. I když většinu svého života prožila v Paříži a Provence, v Americe ji proslavila kuchařka Umění francouzské kuchyně a další dvě knihy, které vydala samostatně.  |c ereading 
520 3 |a Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci.  |c okcz  |u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788074628665  |2 OKCZ - ANOTACE Z WEBU 
650 0 7 |a francouzská jídla  |2 czenas  |7 ph114588 
655 7 |a příručky  |2 czenas  |7 fd133209 
655 7 |a kuchařské recepty  |2 czenas  |7 fd132687 
700 1 |a Beck, Simone,  |d 1904-1991  |4 aut  |7 mzk2013745206 
700 1 |a Kozák, Jan,  |d 1970-  |4 trl  |7 mzk2003187830 
910 |a VYG001 
996 |b 331100475492  |c N-641/642/CHI  |h N-641/642/CHI  |l 11A  |s A  |a 24  |w 0229041_0001  |t VYG001.331100475492