Weissella viridescens in meat products - a review

To chci

Although ubiquitous, bacteria of the Weissella genus are not given sufficient attention. Many members of the genus were originally classified as Leuconostoc or Lactobacillus. With the development of molecular methods, these phylogenetically closely related bacteria formed a separate group, the Weissella genus. Due to its heterofermentative metabolism, Weissella celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Marta Dušková, 1980-
Další autoři
Josef Kameník
Renáta Karpíšková, 1956-
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
4 il.
Publikováno v
Acta veterinaria. -- ISSN 0001-7213. -- Roč. 82, č. 3 (2013), s. 237-241, i-ii
Témata
Popis jednotky
4 barev. fot.
Bibliografie
Literatura na s. 240-241

:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czpb000150848
003 CZ PrUZP
005 20140319144405.0
007 ta
007 cr cn
008 140318s2013 xr o f b 000 0 eng d
040 |a ABA009  |b cze 
072 7 |a 636.09  |x Veterinární lékařství  |2 Konspekt  |9 24 
072 7 |a 579  |x Mikrobiologie  |2 Konspekt  |9 2 
072 7 |a 637  |x Živočišné produkty  |2 Konspekt  |9 24 
080 |a 636.09  |2 MRF 
080 |a 614.3  |2 MRF 
080 |a 637.5  |2 MRF 
100 1 |a Dušková, Marta,  |d 1980-  |u Veterinární a farmaceutická univerzita, Fakulta veterinární hygieny a ekologie, Ústav hygieny a technologie mléka, Brno  |7 mzk2008486608  |4 aut 
245 1 0 |a Weissella viridescens in meat products - a review /  |c Marta Dušková, Josef Kameník, Renata Karpíšková 
300 |b 4 il. 
500 |a 4 barev. fot. 
504 |a Literatura na s. 240-241 
520 3 9 |a Although ubiquitous, bacteria of the Weissella genus are not given sufficient attention. Many members of the genus were originally classified as Leuconostoc or Lactobacillus. With the development of molecular methods, these phylogenetically closely related bacteria formed a separate group, the Weissella genus. Due to its heterofermentative metabolism, Weissella spp. may cause considerable damage particularly in the meat industry. Slime formation and greening of meat products are sensory defects for which the technologically important species Weissella viridescens is responsible. This article summarizes basic information about the influence of Weissella viridescens on meat processing.  |9 eng 
530 |a Dostupné též na internetu (on-line ISSN 1801-7576) 
546 |a Anglický text, anglický abstrakt 
650 0 9 |a LACTIC ACID BACTERIA 
650 0 9 |a LACTOBACILLUS 
650 0 9 |a MICROBIAL PROPERTIES 
650 0 9 |a IDENTIFICATION 
650 0 9 |a MOLECULAR BIOLOGY 
650 0 9 |a PCR 
650 0 9 |a MEAT PRODUCTS 
650 0 9 |a Food spoilage 
650 0 9 |a GREENING 
650 0 9 |a ORGANOLEPTIC PROPERTIES 
650 0 7 |a baktérie mléčného kvašení  |2 agrovoc 
650 0 7 |a Lactobacillus  |2 agrovoc 
650 0 7 |a mikrobiální vlastnosti  |2 agrovoc 
650 0 7 |a identifikace  |2 agrovoc 
650 0 7 |a molekulární biologie  |2 agrovoc 
650 0 7 |a PCR  |2 agrovoc 
650 0 7 |a masné výrobky  |2 agrovoc 
650 0 7 |a kažení potravin  |2 agrovoc 
650 0 7 |a zelenání  |2 agrovoc 
650 0 7 |a organoleptické vlastnosti  |2 agrovoc 
653 0 |a Lactobacillus viridescens  |a osliznutí masa 
700 1 |a Kameník, Josef  |u VFU, FVHE, Ústav hygieny a technologie masa, Brno  |7 uzp2007413329  |4 aut 
700 1 |a Karpíšková, Renáta,  |d 1956-  |u VFU, FVHE, Brno ; Výzkumný ústav veterinárního lékařství, Brno  |7 xx0036846  |4 aut 
773 0 |t Acta veterinaria  |x 0001-7213  |g Roč. 82, č. 3 (2013), s. 237-241, i-ii  |q 82:3  |9 2013 
856 4 1 |u https://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2013082030237.pdf  |q text/pdf  |y Plný text  |4 N 
910 |a ABA009  |x czpb000150848 
990 |a RS 
998 |a http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001494444&local_base=ANL